La Maleta Viatgera: “The Travelling Suitcase”

Una de les activitats més rellevants d’aquest segon any de projecte Comenius és “The Travelling Suitcase” (“La Maleta Viatgera“). Es tracta d’una maleta que va viatjant per cadascun dels països membres visitant cada escola, i que conté elements diversos relacionats amb la cultura i la música tradicional de cada país. Amb cada element o ítem, sempre hi ha una targeta escrita pels alumnes explicant què és, per a què serveix, com funciona,…, per tal que tothom es faci una idea del seu ús i la seva rellevància. No cal dir que la maleta roman a cada escola el temps suficient per tal que els alumnes puguin obrir-la i descobrir el seu contingut, així com per poder treballar els elements  que hi introduiran i confeccionar el material i les targetes explicatives necessàries. Un cop acabat això, la maleta s’envia al país següent per tal que la següent escola en descobreixi el seu contingut, el pugui anar ampliant  i continuar el seu viatge.

La Maleta Viatgera va començar el seu viatge per Europa aquest Octubre a Zabrze (Polònia), quan els alumnes turcs van portar els seus elements tradicionals i les seves respectives targetes explicatives i els van introduïr adins de la maleta que havien comprat les professores poloneses. De Polònia va passar a Hongria, d’Hongria a Romania, de Romania a Italia, i d’Itàlia al nostre país!!!!!!

En el nostre cas, la Maleta Viatgera va arribar a la nostra escola quan érem de viatge d’estudis a Budapest el Març passat. Aquí la podeu veure juntament amb el Diari, del qual us en parlarem més endavant!!!!!!

Un cop vam tornar, vam obrir el seu contingut a classe. Va ser un moment molt emocionant ja que ningú sabia què hi havia adins!!!! Vam obrir els diferents paquets que hi contenia, un  per país, ens vam emprovar el seu contingut, robes, vam provar els instruments tradicionals, vam llegir les targetes eplicatives…. Vam riure molt veint-nos vestits amb robes d’altres països, i va ser molt interessant aprendre sobre les tradicions dels altres!!!! A demés alguns dels instruments i de les robes són realment preciosos!!!!!!! Aquí ens podeu veure amb els elements dels diferents països!!!!

TURQUIA:


L'Eva, la Laura Morata i el David

La Marta Vidal i l'Albert


ROMANIA:


L'Adrià Pérez, el Dani i la Maria

La Marta Moya i el Marc Heredia

HONGRIA:

El Carlos, l'Aitor i la Leslye

La Rut i l'Eloi

POLAND:


El Joel, l'Éric Alcántara i la Laura Bejarano

El Toni i el Kevin

ITALY:

El Christian Baeza, el Jesús i la Kristin

La Noélia Mella, la Sílvia i el Pablo


Un cop acabada aquesta part de l’activitat, va ser el moment de redactar entre tots la informació que hi aniria a les targetes dels nostres elements o ítems: una barretina, unes espardenyes, un flabiol i un CD amb la música de “La Santa Espina”. Vam haver d’explicar no només aquests ítems, sinó també què és la “sardana” i la “cobla”. Aquí podeu veure el nostre contingut per a la Maleta Viatgera:

També va ser el moment d’escriure en el Diari de la Maleta Viatgera, on els alumnes de cada país recullen les seves experiències, sensacions, desitjos, etc, relacionats amb aquesta activitat. Tot això es recull de manera escrita adins del Diari juntament amb algunes fotos dels alumnes obrint la maleta, descobrint el seu contingut, emprovant-se les robes, tocant els instruments tradicionals… Aquí podeu veure algunes de les pàgines que els nostres alumnes van escriure al Diari:

D’aquesta manera vam acabar l’activitat de la Maleta Viatgera i amb tot el seu contingut la vam enviar a Grècia, proper destí i última parada del seu viatge per Europa!!!! Allà, durant la darrera trobada del nostre projecte el proper Maig, realitzarem tots plegats una activitat relacionada amb aquesta maleta viatgera i el seu contingut. Esperem amb il·lusió aquest moment i que els elements que enviem agradin a tothom. Ha estat molt emocionant i enriquidora aquesta activitat, i poder conèixer així de primera mà una petita part de les tradicions i música folklòrica de cada país!!!! Moltes gràcies companys Comenius!!!!

FINS AVIAT, MALETA VIATGERA!!!!

ENS VEIEM A GRÈCIA!!!! ;)


About The Author

Bruno Ruiz

Other posts byBruno Ruiz

Author his web site

15

04 2014

Your Comment